Selecteer een pagina

Wat is beton ciré?

Beton ciré: de kant-en-klare betonlookafwerking

Wat is beton ciré?

Betonlook is een enorm populaire stijl voor in het interieur van je huis. Het komt terug in veel ruimtes, zoals de keuken, badkamer of zelfs de woonkamer. Wanneer je graag een betonlook in huis wilt, kan dit op verschillende manieren gerealiseerd worden. Betonlook123 is gespecialiseerd in één van deze manieren: betonstuc. Beton ciré is daarbij een overkoepelende term voor verschillende soorten stuc op basis van beton en cement.

 

Beton ciré: uniek product

Beton ciré is een uniek product. Het is van oorsprong afkomstig uit Frankrijk en de letterlijke vertaling van betoncire is: gewreven beton. Het is een soort betonstuc dat bestaat uit een basis van beton/cement gemengd met hars. Door de unieke samenstelling kan beton ciré bijna op iedere ondergrond worden aangebracht, waaronder hout, beton, gips en nog veel meer. Je kunt beton ciré zelfs over tegels aanbrengen in je badkamer!

Alle toepassingen

Je kunt alle kanten op met beton ciré. Betonlook 123 kun je op de volgende toepassingen aanbrengen:

De 7 voordelen van beton ciré

  1. Beton ciré is niet te onderscheiden van echt beton en geeft daardoor een prachtige betonlook.
  2. Het is hygiënisch: er treedt geen schimmelvorming op en er komt geen vuil in de naden.
  3. Beton ciré is vuilafstotend.
  4. Het is erg onderhoudsvriendelijk: schoonmaken is geen probleem.
  5. Beton ciré kan op op vrijwel elke oppervlakte aangebracht worden.
  6. Het kan een kleinere ruimte optisch groter doen lijken doordat je geen voegen hebt.
  7. Betonlook 123 maakt het aanbrengen van beton ciré eenvoudig voor doe-het-zelvers dankzij uitgebreide stappenplannen en video’s.

Zelf beton ciré aanbrengen met Betonlook 123

Betonlook123 is een één-laags kant-en-klare betonlookafwerking. Het kan worden toegepast in je badkamer of welke ruimte dan ook. Het staat namelijk prachtig op vloeren, wanden, aanrechtbladen én meubels.

Beton ciré zelf doen is een vrij eenvoudig klusje voor doe-het-zelvers. De naam Betonlook 123 zegt het eigenlijk al: met ons product is de beton ciré in slechts 3 stappen aan te brengen. Hoe simpel is dat!

  1. Primer onderlaag

Giet de acrylprimer in een bak. Breng de acrylprimer gelijkmatig met roller of kwast aan op de ondergrond. Laat de acrylprimer 30-60 minuten drogen, totdat deze handdroog aanvoelt. Plak daarna de randen af met tape.

  1. Betonlook123 (beton ciré)

Meng de Betonlook123 (beton ciré) 1-2 minuten machinaal op hoge toeren door. Er ontstaat dan een soepel mengsel dat egaal van kleur is. Breng de Betonlook123 in één laag aan met een spaan. Wil je een egaler resultaat? Verdun Betonlook123 dan met maximaal 2% water (=maximaal 100 gram per 5 kg verpakking) en mix dit goed door, of door het oppervlak na te spanen als de Betonlook123 aan begint te drogen. Bevochtig hierbij de spaan regelmatig met een plantenspuit. Laat de aangebrachte Betonlook123 minimaal 12 uur drogen. Na 12 uur kun je gaan schuren.

  1. PU-lak

Lees de tabel goed voor je de 2 componenten lak gaat mengen. Giet eerst het A-component in de emmer. Voeg dan al mengend het B-component en water toe. Laat het minimaal 10 minuten staan. Mix vervolgens een tweede keer kort door. Verwijder daarna de tape. Breng de lak dan gelijkmatig met roller of kwast op. Na 2 uur is de laklaag droog en kan de tweede laag worden aangebracht.

Let op: Wacht minimaal 24 uur met het belasten van de Betonlook123. Vermijd de eerste 4 dagen vocht op het oppervlak.

1 primer_1

productverpakking-betonlook123-_0000_1-betonlook123-primer-def

2 betonlook

productverpakking-betonlook123-_0002_2-betonlook123-emmer-2

3 lak

productverpakking-betonlook123-_0001_3-betonlook123-finish-def

De kleuren

Bij Betonlook 123 heb je de keuze uit vier stijlvolle kleuren. Ontvang je graag advies over de kleur? Je kunt ons een bericht met foto’s van je interieur sturen. Aan de hand van deze foto’s bekijken we met onze stylisten welke kleur het beste bij jouw interieur past. Lees in ons artikel meer over de kleuren van Betonlook 123.

betonlook123 beige grey

Dark Grey

betonlook123 traffic black

Traffic Black

betonlook123 tele grey

Tele Grey

betonlook123 dark grey

Beige Grey

Inspiratie

Al honderden doe-het-zelvers zijn jou voorgegaan en genieten nu van een luxueuze beton ciré badkamer, moderne woonkamervloer of industrieel betonlook aanrechtblad. Bekijk alle toepassingen onder aan de pagina en start binnenkort zelf met jouw Betonlook 123 project! 

beton-ciré-betonlook-123-1
De waardering van betonlook123.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.