Selecteer een pagina

FAQ

Veelgestelde vragen beton ciré

Antwoord op al jouw vragen

In de onderstaande FAQ vind je het antwoord op al jouw vragen. Staat jouw antwoord er toch niet tussen? Stuur ons dan een e-mail via info@betonlook123.nl

Waarop kan ik beton ciré toepassen?

De beton ciré van Betonlook 123 is toe te passen op muur, vloer, meubel en aanrecht. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden om jouw woning een nieuwe uitstraling te geven!

Wat zijn de geschikte ondergronden voor beton ciré?

Op bijna elke ondergrond kun je beton ciré aanbrengen. Wij hebben hier de ondergronden voor je op een rijtje gezet per toepassing. Onderstaande ondergronden moeten ten alle tijden vormvast en vrij van loszittende delen zijn.

 • Vloer: zandcement, tegels, natuursteen, anhydriet en egaline.
 • Muur: tegels, beton, (groene) gipsplaat en stucwerk.
 • Aanrechtblad en meubel: tegels, natuursteen, beton, kunststof en hout.

In de natte cel (badkamer en toilet) is de voorbehandeling essentieel, omdat de waterdichtheid hier van groot belang is. Gebruik voor deze voorbehandeling kimband met uitvlakmortel. Betonlook 123 is in de natte cel aan te brengen op:

 • Muur: tegels, beton, (groene) gipsplaat en WBP Multiplex.
 • Vloer: tegels, zandcement.
Wat zijn de beschikbare kleuren van Betonlook 123?

Bij Betonlook 123 kun je kiezen uit vier kleuren. Dit zijn Dark Grey, Traffic Black, Tele Grey en Beige Grey. Alle kleuren hebben een grijstint, maar de Dark Grey en Beige Grey neigen wat meer naar het bruin. Dit geeft een warmere uitstraling aan deze twee kleuren. Lees meer over de beton ciré kleuren.

Beton ciré badkamer

Kan ik beton ciré in mijn badkamer toepassen?

Beton ciré is waterbestendig, waardoor je het zonder problemen kunt toepassen in de badkamer. Het is zelfs de meest populaire plek waar beton ciré wordt toegepast. De enige plek waar je de beton ciré van Betonlook 123 niet kunt toepassen is op de douchevloer. Dit komt omdat hier vaak water op blijft liggen en hierdoor kan er water onder de beton ciré komen. Op de wand en de badkamervloer is beton ciré juist uitermate geschikt omdat je geen last hebt van voegen die vuil worden.

Hoe maak ik een waterdichte hoekverbinding in mijn douche?

Het is belangrijk om een waterdichte hoekverbinding in de douche te maken, zodat er geen water in de beton ciré komt. Maak hiervoor gebruik van een kimband die je vervolgens weg smeert in de onderlaag (uitvlakmortel).  Als deze droog is kun je hier Betonlook 123 op aanbrengen.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik de douche kan gebruiken?

4 dagen na het aanbrengen van de laatste laklaag kun je de douche weer gebruiken.

Kan ik beton cire over tegels aanbrengen?

Dit is zeker mogelijk! Eerst dienen de tegels goed vetvrij gemaakt worden. Dit kan door middel van het ontvetten of het mechanisch opruwen van de tegels. Vervolgens, als de voegen opgedroogd zijn, kun je de vloer egaliseren met egaline (volgens instructies van de leverancier).  Als de egaline droog is kun je hierover de Betonlook 123 aanbrengen.

Hoe maak ik beton ciré in de badkamer schoon?

Beton ciré kun je het beste schoonmaken met schoonmaakazijn of St. Marc. Vermijd agressieve producten zoals chloor of antikal.

Beton ciré vloer

Kan ik beton ciré aanbrengen over een vloer met vloerverwarming?

Als de vloerverwarming het opstookprotocol heeft doorlopen, is dit zeker mogelijk. Het voordeel van beton ciré is dat de laag erg dun is, waardoor de warmte snel door de ruimte verspreid. Zorg ervoor dat je een uitvlakmortel toepast voordat je Betonlook 123 erop aanbrengt. Vergeet niet om de vloerverwarming uit te zetten als je aan de slag gaat en stook deze weer langzaam op als de klus geklaard is. Dit voorkomt scheurvorming.

Kan ik beton ciré aanbrengen over bestaande vloertegels?

Dit kan zeker. Hierbij is het belangrijk dat de tegels goed vastzitten en er moet een uitvlaklaag aangebracht worden vanwege de voegen of eventuele structuur in de tegels.

Welke vloeren zijn niet geschikt om beton ciré over aan te brengen?

Zwevende parketvloeren, houten vloeren en los gelegde vloeren (laminaat, vinyl, zwevend gelegd pvc) zijn helaas niet geschikt om beton ciré over aan te brengen. Gelukkig kun je dit soort vloeren in de meeste gevallen eenvoudig verwijderen. Vervolgens kun je aan de slag met Betonlook 123.

Is beton ciré kras- en deukvrij?

De beton ciré van Betonlook 123 is krasvast. Dit betekent niet dat er geen krassen of deuken in kunnen komen, maar dankzij de hardheid van de vloer zal het minder makkelijk gebeuren. In elke vloer kunnen echter krassen en deuken ontstaan, zo ook in een vloer van beton ciré. Wij raden aan om onder meubelstukken altijd scratch no more viltjes of rubberwieltjes te plaatsen om de kans op krassen en deuken te beperken.

Hoe maak ik een vloer van beton ciré schoon?

Wij raden aan om de vloer elke week te swifferen of stofzuigen (gebruik de zachte stofzuigermond voor parket). Daarnaast kun je de vloer dweilen met water en een mild reinigingsmiddel. Het beste is om hiervoor twee emmers te gebruiken. Eén voor het vieze water en één met schoon water. Zo weet je zeker dat je geen zand of ander vuil over de vloer dweilt.

Beton ciré aanrechtblad

Hoe maak ik een aanrechtblad van beton ciré schoon?

Je kunt het aanrechtblad eenvoudig schoonmaken met een sopje met milde reinigingsmiddelen. Vermijd agressieve producten zoals chloor of antikal en schuursponsjes.

Kan ik hete potten en pannen op het aanrechtblad zetten?

Nee, dit mag niet. Gebruik hiervoor altijd een panonderzetter.

Betonlook 123

Wat is de Betonlook 123 primer?

De primer van Betonlook 123 zorgt voor een goede hechting aan en gelijkmatige zuiging van de ondergrond. Dit heeft een betere dekking van de eindafwerking en zorgt daarnaast voor een duurzamer resultaat.

Wat is de Betonlook 123 lak?

De lak aanbrengen is de laatste stap van Betonlook 123. Hiermee zorg je ervoor dat de beton ciré beter kras- en waterbestendig wordt en gemakkelijker schoon te maken is. De lak bestaat uit een A- en een B-component die gemixt worden en waaraan een beetje water toegevoegd wordt. Vervolgens kan de lak met een microvezel roller aangebracht worden.

Hoeveel lagen lak breng ik aan?

Dit is afhankelijk van de toepassing. Bij elke bestelling ontvang je genoeg lak om drie lagen aan te brengen. Dit doen we omdat de meeste bestellingen geplaatst worden voor badkamers en vloeren. Ook bij meubels en aanrechtbladen dienen er drie lagen lak aangebracht te worden. Voor muren in de woonkamer of kantoor zijn twee lagen voldoende.

 • Vloer: 3 lagen
 • Muur badkamer: 2 lagen, muur van de douche 3 lagen.
 • Meubel: 3 lagen
 • Aanrechtblad: 3 lagen
 • Muur overig: 2 lagen
Hoe dik is Betonlook 123?

Het beton ciré van Betonlook 123 is ongeveer 2 mm dik. Dit is afhankelijk van de dikte die je opzet. Je smeert beton ciré uit, wat zorgt voor een ongelijke dikte waardoor sommige gedeelten iets dikker of iets dunner zijn.

Kan Betonlook 123 gaan scheuren?

De beton ciré van Betonlook 123 kan niet scheuren. Als het product eenmaal droog is, is het een inert materiaal. Dit betekent dat deze niet of nauwelijks reageert met andere chemicaliën. Helaas kan het wel gebeuren dat de ondergrond scheurt, waardoor de beton ciré mee scheurt. Daarom is het enorm belangrijk om de ondergrond goed voor te behandelen, zodat de kans op scheuren minimaal is.

Wat voor gereedschap heb ik nodig om beton ciré van Betonlook 123 aan te brengen?
 • Microvezel rollers voor zowel de acrylprimer als de lak
 • Mortelmixer geschikt voor accuboormachine
 • Schuurpapier voor schuurmachine (korrel 100,120,180)
 • Flexibele beton ciré spaan
 • Afplaktape
 • Lakbak

Je kunt het gereedschap bestellen via onze website, zodat je gegarandeerd de juiste spullen hebt van goede kwaliteit. Wij bieden grote en kleine gereedschapsets aan.

Hoe lang zijn de producten van Betonlook 123 houdbaar?

De primer, beton ciré en lak zijn tot zes maanden na aankoopdatum houdbaar.

Wat zijn de kosten van Betonlook 123?

Betonlook 123 wordt verkocht per 5 kilo en 20 kilo. Het is dus afhankelijk van het aantal m² betonlook, welke kosten dit met zich meebrengt. Wil je berekenen wat dit in jouw geval betekent? Wij hebben in ons artikel ‘Kosten beton ciré’ voor je op een rijtje gezet!

Ben jij klaar voor Betonlook 123?

Mooi! Wij geloven erin dat iedereen een mooi eindresultaat kan neerzetten met de juiste instructies en materialen. Wij doen er dan ook alles aan om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Dankzij onze PDF’s met instructies en handige video, weet jij precies welke stappen je moet zetten om straks te genieten van een moderne look in huis!

De waardering van betonlook123.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.